Pressemeddelelser

Pressemeddelelse fra Musikforlaget Sunlark

”Hver aften henad otte” - en smuk CD fra Janne Lærkedahl

 

Det er en smukt sunget CD, som Janne Lærkedahl nu er aktuel med. Der er 13 flotte sange på CD’en ”Hver aften henad otte” – ord, der indgår i Cornelis Vreeswijks uforglemmelige tekst om den fattige brasilianske Deirdre, der ”hver aften henad otte” tager bussen til den verdensberømte strand La Copacabana i Rio for at sælge sin samba – og sin krop.

 

På samme selvbevidste måde som Deirdre siger ”Jeg er værd at kigge på”, så kan Janne roligt sige: ”Jeg er værd at lytte til”. Der er tale om en usædvanlig fin fortolkning af Cornelis Vreeswijks uforglemmelige tekst.

 

Og det er ikke kun med denne sang, at hun demonstrerer sit store talent. CD’en viser en sangerinde, der på højt niveau mestrer mange genrer.

 

Janne peger selv på Mikael Wiehes ”Nocturne” og country-evergreenen ”Dark Moon” af Ned Miller, som sange hun er særlig glad for. Stærkt i billedet står også Troels Triers rocksang ”Lille Johnnys mund er fuld af blod”. En sang, som er uhyggelig aktuel i disse måneder, hvor danske soldater gang på gang vender hjem fra Afghanistan i ligposer.

 

Med på ”Hver aften henad otte” er også to fine tekster ”Storbynat” og ”Jeg havde tænkt” af den norske digter, Rudolf Nilsen. Sange, som Janne synger med stor indlevelse og empati. Det er fortolkninger, der på en flot måde viser den norske arbejderdigters poesi og kærlighed til storbyen og dens mennesker.

 

Der optræder også to helt nye sange, skrevet og komponeret af Joachim Ussing, der også tidligere har leveret til Janne Lærkedahls repertoire. Det drejer sig om ”Synger i natten” og ”Lange nætter”.

 

Janne Lærkedahl har oversat et par af sangene på CDen til dansk. Den oprindeligt færøske sang ”Høj himmel” som Stanley Samuelsen har skrevet melodien til og Mikael Wiehes ”Noctourne”.

 

”Hver aften henad otte” indeholder en buket af forskelligartede sange, der viser spændvidden i hendes talent. Når man lytter til CD’en bliver man glad. Klasse fornægter sig ikke.

 

De medvirkende musikere

Medvirkende til at gøre CD’en vellykket er også de gode musikere:

 

Gert Smedegaard, der spiller trommer og perkussion. Han har spillet med et hav af danske bands, bl.a. Thorstein Thomsen, Per Wium, Peter Viskinge og På Slaget 12. Spiller i dag sammen med Stanley Samuelsen og C.V. Jørgensen m.fl.

 

Stanley Samuelsen, som startede sin musikalske karriere på Færøerne. Flyttede i 1970 til Danmark. Spillede i ”40 i feber” og ”Den udødelige Duo”. Har haft et tæt musikalsk samarbejde med bl.a. Gert Smedegaard, Knut Henriksen, Stig Kreutzfeld, Peter Abrahamsen og Tamra Rosanes.

 

Knut Henriksen, bassist og guitarist. Er en af landets dygtigste og mest benyttede musikere. Har i en menneskealder spillet med bl.a. Rugsted-Kreutsfeldt, Bifrost, Poul Dissing, Bjørn Afzelius, Peter Thorup, Bo Diddly, Brødrene Olsen, C.V. Jørgensen. Blot for at nævne et lille udpluk.

 

Torben Kjær, pianist. Kapelmester. Dirigent. Teaterkomponist.

Torben Kjær har bl.a. akkompagneret Ben Webster, Dexter Gordon, Agneta Fältskog, Alice Babs, Lill Lindfors, Otto Brandenburg, Flemming Jensen, Thomas Eje – og altså også Janne Lærkedahl.

 

Ole Bendix, spiller guitar, pedal, steelguitar og dobro. Ole Bendix har spillet i en lang række country sammenhæng og er kendt på mange intime spillesteder, hvor han kommer med sit eget Bendix Band. 

 

Udgivet på nyt forlag

”Hver aften henad otte” er udgivet på det nye musikforlag www.sunlark.dk   – hvor CDen også kan købes.